Açıklama
Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz üzere makaslı platformlar isimlerini çapraz ve güçlü taşıyıcılardan almaktadır. Bu tür rampalar kullanım alanlarına göre seyyar ve sabit olarak ikiye ayrılırlar. Makaslı platform genel amacı olarak bir yükün yüksek kesimlere çıkarılmasında kullanılmaktadır. Kullanım amaçlarına göre de bu ürünlerin çeşitleri bulunmaktadır. Tekerlekti olarak ve hidrolik gücü kullanılarak üretilen platformalar seyyar rampalar ailesinden sayılabilir. Aradaki tek fark mevcut yükü bir araçtan indirmek değil yukarıya taşınmasını sağlamaktır. Bu elektrikli ve hidrolikli araçların otomotiv sektöründen tutun, mağazacılık sektörüne uzanan geniş bir yelpazede görev yaptıklarını unutmamak gerekmektedir. Eğer bir yük sürekli aynı yere yükseltilecekse beton zemine sabitlenen makaslı platformlar tercih edilir. Maliyet açısından da daha uygun olan bu platformları özellikle motorlu taşıtların taşınma işlemlerinde gayet net bir şekilde görmekteyiz.
Hareketli Makaslı Platform
İsminden de anlaşılabileceği gibi hareketli makaslı platform daha çok malzeme istifleme işlemlerinde kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise farklı raflara farklı malların koyulması ihtiyacından gelmektedir. Elektrik motorları ve hidrolik yağı gücünden faydalanan bu yapıtların kolay hareket etmesi için tekerlek mekanizması bulunmaktadır. Bu platformların tekerlek yükseklikleri az olduğundan dolayı kullanılacağı alanın düz ve kasis olamayan yerler olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde üzerindeki malzemeler hatta insan bile düşüp zarar görebilir. Bunun sonucunda ise yaralanmalı kazalar ya da maddi hasarlı iş güvenliğine aykırı kazalar meydana gelebilir. Seyyar makaslı platformlar için önemli olan taşıyacakları yükün belirlenmesidir. Bunun en önemli sebebi de olası arızalara geçit vermemektir.
Sabit Makaslı Platform
Bir yükün ya da malzemenin sabit bir yerden yine belli bir alana taşınmasını sağlayan makaslı platform uygun olan alana sabitlenir. Bu sabitlenme işlemi zeminin üzerine olmak ile birlikte beton yüzeye bir yuva açılarak da yapılabilmektedir. Açılan oyuğun içerisine sıfıra sıfır gömülmesi sağlanır ve hidrolik sistem görünmez. Bu sayede de kapladığı alandan tasarruf edilebilir. Bu platformların genel olarak kullanım alanları otomotiv sektörüdür. Bu tür platformlar lift olarak da adlandırılmaktadır. Bu yapıların sayesinde ağır olan herhangi bir malın yerden yukarıya rahatlıkla kaldırılması sağlanır.
İşletmelere En Uygun Fiyatlar
Kullanım alanları ve bünyesinde harcanacak materyallere göre makaslı platform fiyatları değişmektedir. Seyyar ve sabit platformlar kendi içlerinde özelliklerine göre ayrıca fiyatlandırılmaktadır. Kale Rampa olarak bizler, siz değerli müşterilerimizin ihtiyacına en uygun çözümleri sunarken fiyat politikamız ile de yüzünüzü güldürmekteyiz. Uygun fiyatlı ürünü yıllar boyu sorunsuz kullanacağınız bizim en büyük sözümüz olmaktadır. Satış sonrası destek ile de herhangi bir aksaklık durumunda zamanınız ve işgücünüzden kayıp vermeden sizlerin daima yanında olmaktayız.
Yaklaşık 12 mt uzunluğunda olan Gömme sınıfı rampalar kot farkının olmadığı yükleme alanlarında bir beton detayı içerisine yerleştirilerek gerçekleşmektedir. 8-10-12-15 ton taşıma kapasiteli olarak imal edilmektedir. Ürün 1600-0 mm arası yükleme boşaltmaya gayet uygundur. Avantajı gömme rampa kapandığında herhangi bir alan işgal etmemesidir. Gömme rampa ön bölümününde bulunan flap araç dorsesine oturtulup yükleme boşaltma başlar.Forklift yükü ile birlikte araç dorsesine Gömme rampa üzerinden tırmanmaya başlaması ile araç amortisörleri ile birlikte senkron bir şekilde çalışarak yaylanma yapar. Bu yaylanma Gömme Rampa dan araç dorsesine geçen Forklift de herhangi bir sekme yapmaz. Kullanıcı bu sayede sorunsuz bir yükleme boşaltma gerçekleştirmiş olur.
Gömme Rampa da kullanılan malzemeler st 52 ve üzeri mukavvemete sahip olup ön flap grubu ile ana karkas hidrolik piston tahriği ile çalışmaktadır.