Açıklama
Beton içine rampanın konulmasının müsait olmadığı veya inşaatı işlemi biten işletmeler için kolay kurulum sağlananrampalardır. İlave inşaat işi gerektirmez.dik yükleme rampası kullanılmadığı zaman dik konuma gelerek yer kaplamaz. Dik rampalarda hidrolik ünite ve kontrol panosu uyumu sayesinde otomatik seviye ayarı yapar.
İki katlı işletmeler için en uyun modeldir. Kullanılan ekipmanlar hdrolik hortum patlama valfi sarı siyah emniyet işaretlemeleri, arac carpmasını sönümleyici profil desteği vardır. Tonaj isteğine göre dik rampalarda 6 ton dan başlayıp istenilen yük taşıma kapasitesine göre dizayn edilip çelik konstruksiyon hekalerampaı yapılmaktadır. Dik rampalarda alt şase uygulamaları st37 npu çelikleriyle sağlamlaştırmış olup ,dorse ile rampa sacı arasında st52 çeliği mevcuttur. Bu st 52 çelik sac ile kaynatılıp dik rampaya olması gerekenden 2 kat daha fazla mukavvemet vermektedir. Bunun yanında dorseye basan kısımda st 52 ve st 37 sacına verilen eğim yükleme kolaylığı kazandırmaktadır. Dik rampaların yapımında göz yaşı damla desenli sac tercihimizdir. Çünkü kötü hava koşullarında yükleme yapılması esnasında oluşabilecek yükleme kazalarını en aza indirmekteyiz. Dik rampalar da kullanılan pistonlarda hortum patlatma valfleri sayesinde hesaplanmayan durumlarda oluşabilecek ani hortum patlamaları ve akabinin de platform düşmesi engellenmektedir.
Dik rampalar köşe sacı olmayan yükleme alanlarınada kolayca montaj edilebilmektedir. Köşe sacı yerine bükümlü , delikli st 52 çelik sacımız ile Metrik 16 dübeller vasıtası ile betona dik rampalarımız tutturulmaktadır. Dübel sayısı vesac kalınlığı yükleme tonajına göre değişmektedir.
Dik yükleme rampalarında kullandığımız elektrik kontrol panosu kartsız olup herhangi bir aciliyet durumunda elektrikçiniz tarafından rahatlıkla müdahale edilebilecek kadar basittir. Elektrik kontrol panosunda bulunan tek tuş ile kaldırma işlemi yapılmaktadır. Aydınlatma ikazlı olan bu tuş yükleme esnasında sürekli çalışır vaziyette olmalıdır. Yükleme esnasında, dik yükleme rampası elektrik panosu ikaz lambası sönük ise ve yükleme devam ediyor ise rampa üzerinden geçen her yük pistona kuvvet uygulayacaktır. Dik tip yükleme rampalarında yükü çelik konstrüksiyon çekmektedir. Eğer yük bahsettiğimiz üzere elektrik kesilmesi veya enerji hattında oluşabilecek sorunlardan dolayı dik rampa elektrik panosuna gelmeyip ikaz lambası yanmaz vaziyette yükleme yapılır ise piston keçelerinde aşırı yükten dolayı yırtılma gerçekleşir. bunu engellemek için dik yükleme rampası elektrik panosuna aydınlatma ikazlı elektrik tuşuna dikkat edilmelidir.
Dik rampa elektrik hidrolik sistem olmanın yanında manuel olarak el pompası ile de çalışması çok kolaydır. Enerji teminin zor olması durumunda veya kablolama yapılması yasak olan bölgelerde manuel dik rampaların kullanımına uygundur. El pompası tahrigi ile basınçlandırılan piston rampayı dik konuma getirmektedir. Yükleme yapılacak araç dik rampaya belirli bir mesafede yaklaşarak durur. Aracın yaklaşmasıyla dik rampa el pompasının geri dönüş vanası açılara dik rampa ön kanadı araç dorsesine oturması sağlanır ve yükleme yapılır. Yükleme esnasında geri dönüş vanası sürekli açık pozisyonda kalmalıdır. Bu sayede pistona yük gelmemesi sağlanmaktır. Tabi ki dik rampa ebatları kullanılan piston sayısını vepiston boyunu değiştirmektedir. Buda el pompası için kullanılacak olan yağ tankı hacmini değiştirmektedir.
Diğer Bilgiler
Beton rampa üzerine hiçbir işlem gerekmeden kolaylıkla montajı yapılmaktadır.
Hidrolik ünitenin uyumu sayesinde kolay ve emniyetli kullanım sağlamaktadır.
Beton rampanın çok alçak olması durumunda sabit rampa yapılmak suretiyle kolay kullanım sağlanmaktadır.
Standart imalatlarımız dışında işletmenin durumuna göre imalatımız mevcuttur. Unutulmamalıdır ki yükleme yapılacak araç tipi beton ve zemin arasında ki kot farkı yükleme esnasında kullanılacak olan aracın cinsi dik rampa imalatında ana etken rolünü üstlenmektedir.
Kale Dik rampa